STCW

Søsikkerhed

STCW

Søsikkerhed

Målgruppe

Alle personer som skal eller har til hensigt at gøre tjeneste ombord i skibe omfattet af STCW-konventionen. Et obligatorisk krav fra søfartsstyrelsen baseret på den internationale STCW standard.

Formål

Formålet med dette STCW kursus er at deltagerne opfylder kravene om grundlæggende sikkerhedsmæssig oplæring som beskrevet i STCW-konventionen, herunder tilegne sig de teoretiske og praktiske færdigheder, som er nødvendige for at overleve til søs i tilfælde af, at skibet må forlades.

Indhold

Teoretisk kendskab og praktiske færdigheder indenfor grundlæggende søsikkerhed og personlig overlevelsesteknikker.
Deltageren får kendskab til forskellige nødsituationer, som kan indtræffe (kollision, grundstødning, brand, forlis mv.), forskellige typer redningsudstyr, der normalt forefindes i skibe, redningsmidlernes udrustning og personlige redningsmidler placering.

Derudover undervises i principper for overlevelse til søs, som værdien af uddannelse og øvelser, personlig beskyttelsesbeklædning og personligt udstyr, nødvendigheden af at være forberedt på enhver nødsituation og forholdsregler, der skal træffes ved udkald til udskibningsstederne, når det er nødvendigt at forlade skibet, der skal træffes under ophold i vandet, under ophold i redningsbåde og –flåder og de væsentligste faremomenter for overlevelse.

Af praktiske færdigheder trænes der i at; iføre sig redningsvest; iføre sig og anvende en redningsdragt; springe sikkert i vandet fra en vis højde; bringe en redningsflåde, der har bunden opad, på ret køl iført redningsvest samt at svømme iført redningsvest; holde sig flydende uden redningsvest og komme om bord i en redningsbåd eller –flåde fra skibet og fra vandet iført redningsvest.

Af elementer under ophold i en redningsbåd/-flåde trænes iværksættelse af umiddelbare foranstaltninger, der øger chancen for overlevelse; udsætte drivanker; betjene redningsmidlets udstyr og at betjene indretninger til positionsangivelse, herunder radioudstyr.

Book nu

  • Vælg kursusdato:
Antal Total

Kursusvarighed:

1 dag

Gyldighed:

5 år

Sted:

Sæby Svømmebad
Rådhuspladsen 3
9300 Sæby

Sprog:

Dansk

Standard:

STCW A-VI/1-1

Pris:

DKK 2.636 eks. moms

Brug for overnatning?

Planlægger du flere kursusdage i træk, er der masser af mulighed for overnatning på vores kursussteder og konferencehoteller. I pauserne kan du og dine gæster nyde god mad, gå på opdagelse i lokalområdet eller måske finde en dejlig hyggekrog til en kop kaffe eller en drink. Vi hjælper gerne med idéer til, hvordan dit kursus får et ekstra pift.

Har du spørgsmål?

Vi sidder klar til at hjælpe – ring til os på 96 20 88 88