STCW - Refresh

Betjening af redningsbåde, -flåder og MOB både (eks. FRB) inkl. Søsikkerhed

STCW - Refresh

Betjening af redningsbåde, -flåder og MOB både (eks. FRB) inkl. Søsikkerhed

Målgruppe

Alle som gør tjeneste ombord på skibe omfattet af STCW-konventionen og har behov for at blive re-certificeret og genopfriske deres kompetencer som i betjening af redningsbåde, -flåder og MOB både (undtagen hurtiggående MOB både)

Formål

Formålet med dette STCW kursus er, at deltagerne opfylder kravene til genopfriskning af tidligere erhvervet STCW A-VI/2-1 certifikat samt STCW A-VI/1-1 som beskrevet i STCW-konventionen.

Indhold

Teoretisk kendskab og praktiske færdigheder for at kunne tage kommandoen over en redningsbåd eller mand-over-bord båd under og efter udsætning.
Deltageren får kendskab til forskellige redningsbådes- og mand-over-bord bådes konstruktion og udrustning samt de enkelte udstyrsdele samt bådenes særlige karakteristika og faciliteter samt forskellige anordninger til udsætning, herunder metoder til udsætning af redningsbåde i hårdt vejr og til ombordtagning af redningsbåde, tiltag når skibet er evakueret.

Der instrueres der i metoder til udsætning og ombordtagning af mand-over-bord både i hårdt vejr, herunder de risici, der er forbundet med anvendelsen af onload-release anordninger.
Der gives kendskab til vedligeholdelsesprocedurer og praktik i metoder til at starte og betjene en redningsbåds motor og tilhørende udstyr samt anvendelse af den foreskrevne brandslukker.

Af andre praktiske færdigheder trænes der i; håndtering af redningsbåde i hårdt vejr; anvendelse af fangliner, drivanker og alt andet udstyr; fordeling af mad og vand i redningsbådene; tiltag for at forøge muligheden for, at redningsbåden bliver opdaget og lokaliseret; metode til helikopterredning; følgerne af nedkøling og forebyggelse heraf; anvendelse af beskyttende overdækning og tøj, herunder redningsdragter og termiske beskyttelsesmidler; anvendelse af mand-over-bord-både og motoriserede redningsbåde til at samle redningsbåde og redde overlevende og personer i vandet; praktisk anvendelse af radioredningsudstyr i redningsbåde, herunder satellit-EPIRB og SART og pyrotekniske nødsignaler; praktisk anvendelse af førstehjælpsudstyret og genoplivningsteknikker, samt håndtering af sårede, herunder kontrol af blødninger og chok.

Krav

Hvis du har et gyldigt certifikat, så skal du vedhæfte følgende:
– Certifikat i Betjening af redningsbåde, -flåder og MOB både.
– Sejltid
– Blå Bog/Sundhedsbevis

Vedhæft venligst dette ved tilmelding.

Book nu

  • Vælg kursusdato:
Antal Total

Kursusvarighed:

1 dag

Gyldighed:

5 år

Sted:

Fiskerihavnsgade 32
9900 Frederikshavn

Sprog:

Dansk

Standard:

STCW A-VI/2-1
STCW A-VI/1-1

Pris:

DKK 4.236 eks. moms

Brug for overnatning?

Planlægger du flere kursusdage i træk, er der masser af mulighed for overnatning på vores kursussteder og konferencehoteller. I pauserne kan du og dine gæster nyde god mad, gå på opdagelse i lokalområdet eller måske finde en dejlig hyggekrog til en kop kaffe eller en drink. Vi hjælper gerne med idéer til, hvordan dit kursus får et ekstra pift.

Har du spørgsmål?

Vi sidder klar til at hjælpe – ring til os på 96 20 88 88