Hvis du er faglært kok og har lyst til at arbejde om bord på et skib, kan du tage uddannelsen til skibskok. Skibskokken tager sig af alt arbejde inden for kabysområdet.
Uddannelsens formål er at give faglærte kokke kompetence som skibskok i handelsskibe.
Uddannelsen indledes på MARTEC med et kursus af 3,5 dages varighed i blandt andet søsikkerhed, personlig sikkerhed, førstehjælp og elementær brand.
Derudover skal man gennemføre et e-learningskursus:
Uddannelse i særlige sikringsopgaver ISPS, som MARTEC bestiller til dig.
Efter endt kursus får du en uddannelsebog, som du skal medbringe i din praktikperiode.
fter gennemført kursus, skal du erhverve mindst én måneds praktiktid til søs som overtallig i kabyssen under instruktion af en person med sønæringsbevis som skibskok. I praktiktiden indgår bl.a. emnerne skibskokkens ansvar og pligter, kostregnskab, indkøb af proviant, brødbagning, kabyshygiejne og særlige forhold vedrørende køleteknik og opbevaring af proviant.
Svendebrev som Gastronom med specialet Kok. Vedhæft venligst Svendebrev ved tilmelding.
Hvis du allerede har Blå Bog, så vedhæft denne.